scroll

Gyógyászat

Orvosi rendelés:

Kedd: 7.30-10.30-ig Dr. Képes Ildikó

Március 13-án, 20-án és 27-én Dr. Pecze Maraianna rendel (Dr. Képes Ildikó helyett).

Rendelés kódja: 051121403

A háziorvosi beutalókon kérjük a következőket feltüntetni: Mezőkövesd Város Rendelőintézet Fizioterápiás Szakrendelés

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy egy orvosi rendelés alkalmával  korlátozott betegszámot tudnak ellátni érkezési sorrendben az orvosok. A maximális létszámot meghaladóan (30 fő) az orvosoknak nem áll módjukban több vendég kivizsgálására. Megértésüket köszönjük!

Gyógyászati kezelések

A 2005. májusában átadott új és egész évben nyitva tartó gyógyászati részlegen különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek. Ezek egy részét csak orvosi beutalóval rendelkező betegek vehetnek igénybe, másik részét beutaló nélkül is igénybe lehet venni.
A gyógyfürdőben orvosi rendelő is található, ahol hetente két alkalommal lehet felkeresni a reumatológust. A gyógyászati részlegen 12 masszírozó fülke található, valamint 5 tangentor kád. 3 kád áll rendelkezésre a kádfürdős, illetve szénsavfürdős kezeléshez. Az iszappakolásos kezeléseket 9 ágyon tudja a fürdő biztosítani. A tangentoros kezelés, a súly- és kádfürdős kezelés 15 perces, az iszappakolás 20 percig tart.

A súlyfürdőben 8 fő számára tudnak akasztót biztosítani, valamint található egy mozgáskorlátozottak számára kialakított  beemelő szerkezet, amellyel a beteg bejutását segítik a súlyfürdőbe. A fedett gyógymedencéknél szintén rendelkezésre áll a beemelő szerkezet.

Ezen kívül igényelhető 15, 30 és 50 perces masszázs is.

  

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott fürdőgyógyászati ellátások:

01 gyógyvizes gyógymedence

02 gyógyvizes kádfürdő

03 iszappakolás:  Az iszapkezelés a balneoterápia speciális formája. A szerves ként nagy mennyiségben tartalmazó iszap és annak összetétele mechanikai, kémiai és fizikai hatást fejt ki. Olyan speciális anyag, mely rendkívül lassan veszi fel a hőt és nagyon lassan adja le. A meleg iszapkezelés hőmérsékleti beállítása általában 42 °C, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Fokozza a vérkeringést, pótolja szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. Kizárólag orvosi előírásra adható.

04 súlyfürdő: Gerincproblémák, alsóvégtagi ízületi problémák kezelésének és megelőzésének 34-35 °C-os vízben végzett módja. A súlyokat a bokára és a derékra helyezik el, miközben a beteget felfüggesztik, ezáltal nyújtják gerincének egyenes szakaszait és lábainak nagyízületeit, izomzatát tehermentesítik. Kizárólag orvosi előírásra adható.

05 szénsavas fürdő: A kezelés alatt a fürdővízbe szénsavat juttatnak, a kialakuló apró buborékok fokozzák a bőr szén-dioxid telítettségét, lassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szív terhelése. Kiváló relaxációs hatással bír.

06 orvosi gyógymasszázs

07 víz alatti vízsugármasszázs (tangentor):  Víz alatti kezelés, sugármasszázs, melyet termálvízzel vagy gyógyvízzel célszerű végezni de megfelelő a csapvíz is. A megfelelő testrészre irányított vízsugár fokozza a vérkeringést, masszírozza az izmokat, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát, javítja a közérzetet.

OEP támogatott kezelések térítési díjai - 2017.11.01-től visszavonásig

01 Gyógyvizes gyógymedence 800 Ft
02 Kádfürdő 200 Ft
03 Iszappakolás 400 Ft
04 Súlyfürdő 200 Ft
05 Szénsavas fürdő 400 Ft
06 Orvosi gyógymasszázs 400 Ft
07 Víz alatti vízsugármasszázs 300 Ft

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák!

A gyógyászati ellátás folyamata – letöltés (pdf) 

FÜRDŐNK 2017-BEN ELNYERTE AZ EURÓPAI FÜRDŐSZÖVETSÉG EUROPE SPA MED MINŐSÍTÉSÉT: