scroll

Csúszdapark

A csúszdapark jelenleg ZÁRVA. Tervezett nyitása: 2024. június.

A csúszdapark az alap belépőjeggyel vehető igénybe.

A csúszdákat az MSZ-EN 1069-2:2010 szabvány alapján 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják!

CSÚSZDASZABÁLYZAT ITT

1. Varázs alagút

A varázs alagút elnevezésű csúszda hang- és fényeffektekkel kiegészítve valódi élményt ígér kipróbálójának. A használatához csúszógumi használata kötelező, mely lehet egyszemélyes vagy dupla is, így a legjobb barátunkat is magunkkal vihetjük. A csúszdatorony legfelső szintjéről indulva végig zárt csőben kanyaroghatunk mintegy 100 méter hosszan.

A varázs alagút csúszdát 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják.

Az varázs alagút csúszdát biztonsági okokból 100 kg-nál nehezebb személyek nem használhatják, de 2 fő együttes használata esetén az összsúlyuk nem haladhatja meg a 150 kg-ot.

2. Ufó csúszda

Az ufó fantázianévvel ellátott csúszda különlegességét az adja, hogy használója a felgyorsító csőcsúszdából egy tölcsér alakú nyitott részbe érkezik. Itt addig kering körbe-körbe, míg le nem lassul annyira, hogy a tölcsér közepén lévő nyíláson át a kivezető csőbe érkezik.

Az ufó csúszdán egyszerre egy személy csúszhat le. A csúszdát 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják! A felső súlykorlát 120 kg.

3. Versenycsúszda

A száguldás szerelmeseinek választása minden bizonnyal a 77 m hosszú versenycsúszdára esik. Nevéből adódóan ez a leggyorsabb pálya, így a csúszdatorony aljánál egy digitális kijelzőn követhető az aktuális rekordidő. A négypályás kialakítás lehetővé teszi, hogy egyszerre indulva egy négy fős társaság  ne csak az idővel versenyezzen, de egymással is háziversenyt vívjon. A versengés első, meredek lejtésű szakaszán még nyitott csúszdán folyik a küzdelem, így a versenytársak könnyen figyelemmel kísérhetik egymást, csak a kanyar közeledtével érkeznek meg a pálya zárt részébe.

A versenycsúszdán pályánként egyszerre egy személy csúszhat le, fekvő pozícióban. A versenycsúszdát 50 kg-nál kevesebb súlyú és/vagy 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják! A felső súlykorlát 120 kg.

4. Anakonda csúszda

A legtöbbek által csak vízicsúszdaként azonosított, magas, kanyargós vonalvezetésű, lágy lejtésű zárt csőcsúszda az anakonda típusba tartozik. Azért szeretik, mert viszonylag lassú, így a kevésbé bátrak is kipróbálhatják magukat rajta, gyakorolhatnak a nehezebb csúszdákra.

Az anakonda csúszdán egyszerre egy személy csúszhat le. A csúszdát 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják! A felső súlykorlát 120 kg.

5. Inga csúszda

Az inga típusú csúszda igazi különlegesség. A csúszást egy lágy lejtésű csőben kezdjük, mely a kanyarok után nyitottá és meredekké válik, ahol könnyen lendületet veszünk. Ám ahelyett, hogy a vízbe csobbannánk, a lendület felvisz a másik oldali emelkedőre, és csak innen visszacsúszva érjük el a vízfelületet. Ez a csúszdafajta 1 személyes csúszógumival használható.

Az inga csúszdát 120 cm vállmagasság alatti személyek nem használhatják.

Az inga csúszdát biztonsági okokból 100 kg-nál nehezebb személyek nem használhatják.