scroll

Gyógyászat

FIGYELEM! A gyógykezelések NEAK/közgyógy által támogatott formában csak munkanapokon vehetők igénybe!

Orvosi rendelés: A Mezőkövesdi Rendelőintézet Fizioterápia szakrendelése 2024.04.09-től minden kedden 8.30-11.00-ig
A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Orvosi rendelőjében beutalóval igénybe vehető.
Rendel: Dr. Képes Ildikó Anna

Rendelés kódja: 051121403
A háziorvosi beutalókon kérjük a következőket feltüntetni: Mezőkövesd Város Rendelőintézet Fizioterápiás Szakrendelés

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy egy orvosi rendelés alkalmával  korlátozott betegszámot tudnak ellátni érkezési sorrendben az orvosok. A maximális létszámot meghaladóan (30 fő) az orvosoknak nem áll módjukban több vendég kivizsgálására. Megértésüket köszönjük!

Gyógyászati kezelések

A 2005. májusában átadott új és egész évben nyitva tartó gyógyászati részlegen különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek. Ezek egy részét csak orvosi beutalóval rendelkező betegek vehetnek igénybe, másik részét beutaló nélkül is igénybe lehet venni.
A gyógyfürdőben orvosi rendelő is található, ahol hetente egy alkalommal lehet felkeresni a reumatológust. A gyógyászati részlegen 12 masszírozó fülke található, valamint 5 tangentor kád. 3 kád áll rendelkezésre a kádfürdős, illetve szénsavfürdős kezeléshez. Az iszappakolásos kezeléseket 9 ágyon tudja a fürdő biztosítani. A tangentoros kezelés, a súly- és kádfürdős kezelés 15 perces, az iszappakolás 20 percig tart.

A súlyfürdőben 8 fő számára tudnak akasztót biztosítani, valamint található egy mozgáskorlátozottak számára kialakított  beemelő szerkezet, amellyel a beteg bejutását segítik a súlyfürdőbe. A fedett gyógymedencéknél szintén rendelkezésre áll a beemelő szerkezet.

Ezen kívül igényelhető 15, 30 és 50 perces masszázs is.

  

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott fürdőgyógyászati ellátások:

01 gyógyvizes gyógymedence

02 gyógyvizes kádfürdő

03 iszappakolás:  Az iszapkezelés a balneoterápia speciális formája. A szerves ként nagy mennyiségben tartalmazó iszap és annak összetétele mechanikai, kémiai és fizikai hatást fejt ki. Olyan speciális anyag, mely rendkívül lassan veszi fel a hőt és nagyon lassan adja le. A meleg iszapkezelés hőmérsékleti beállítása általában 42 °C, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Fokozza a vérkeringést, pótolja szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. Kizárólag orvosi előírásra adható.

04 súlyfürdő: Gerincproblémák, alsóvégtagi ízületi problémák kezelésének és megelőzésének 34-35 °C-os vízben végzett módja. A súlyokat a bokára és a derékra helyezik el, miközben a beteget felfüggesztik, ezáltal nyújtják gerincének egyenes szakaszait és lábainak nagyízületeit, izomzatát tehermentesítik. Kizárólag orvosi előírásra adható.

05 szénsavas fürdő: A kezelés alatt a fürdővízbe szénsavat juttatnak, a kialakuló apró buborékok fokozzák a bőr szén-dioxid telítettségét, lassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szív terhelése. Kiváló relaxációs hatással bír.

06 orvosi gyógymasszázs

07 víz alatti vízsugármasszázs (tangentor):  Víz alatti kezelés, sugármasszázs, melyet termálvízzel vagy gyógyvízzel célszerű végezni de megfelelő a csapvíz is. A megfelelő testrészre irányított vízsugár fokozza a vérkeringést, masszírozza az izmokat, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát, javítja a közérzetet.

FIGYELEM! A gyógykezelések NEAK/közgyógy által támogatott formában csak munkanapokon vehetők igénybe!

NEAK / közgyógy által támogatott kezelések térítési díjai

 

2023.IX.4-től

NEAK

2023.IX.4-től
közgyógy
01 Gyógyvizes gyógymedence 1500 Ft 700 Ft
02 Kádfürdő 700 Ft   -  
03 Iszappakolás 700 Ft  -  
04 Súlyfürdő 700 Ft     -  
05 Szénsavfürdő 700 Ft -  
06 Orvosi gyógymasszázs 700 Ft -  
07 Tangentor / Víz alatti vízsugármasszázs  700 Ft -  

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák!

A gyógyászati ellátás folyamata – letöltés (pdf) 

 

A GYÓGYÁSZATI RÉSZLEGEN IGÉNYELHETŐ WELLNESS MASSZÁZSOK:

A tökéletes megújulás és felfrissülés érdekében lehetőség van 6-féle masszázs közül választani.

   Aloé-s kényeztetés

Az aloe vera négyszer gyorsabban hatol a bőrbe, mint a víz. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és enzimekben.

   Frissítő borsmenta-rozmaring masszázs

A borsmentaolaj ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat, megnyugtatja a napon leégett bőrt. A rozmaringolaj élénkíti a vérkeringést, enyhíti az ízületi gyulladások fájdalmát és duzzanatait, oldja az izomgörcsöket, jót tesz a megrándult ízületeknek és a sebeknek.

   Élénkítő citromfűolaj masszázs

A citromfűolajnak frissítő, élénkítő és nyugtató hatása van. Sokan azt tartják róla, hogy segít megőrizni a fiatalságot.

   Nyugtató levendulás masszázs

A levendulaolaj enyhíti az izomfájdalmakat és az izomgörcsöket, segíti a horzsolások, zúzódások gyógyulását. Megnyugtatja a gyulladásos bőrt.

   Fahéjas-narancsos masszázs

   Édes maracujás masszázs