scroll

Gyógyászat

Orvosi rendelés:

Kedd: 8:00-11:00-ig ,  június 18-tól 8:30-11:30   Dr. Képes Ildikó

Rendelés kódja: 051121403

A háziorvosi beutalókon kérjük a következőket feltüntetni: Mezőkövesd Város Rendelőintézet Fizioterápiás Szakrendelés

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy egy orvosi rendelés alkalmával  korlátozott betegszámot tudnak ellátni érkezési sorrendben az orvosok. A maximális létszámot meghaladóan (30 fő) az orvosoknak nem áll módjukban több vendég kivizsgálására. Megértésüket köszönjük!

Gyógyászati kezelések

A 2005. májusában átadott új és egész évben nyitva tartó gyógyászati részlegen különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek. Ezek egy részét csak orvosi beutalóval rendelkező betegek vehetnek igénybe, másik részét beutaló nélkül is igénybe lehet venni.
A gyógyfürdőben orvosi rendelő is található, ahol hetente két alkalommal lehet felkeresni a reumatológust. A gyógyászati részlegen 12 masszírozó fülke található, valamint 5 tangentor kád. 3 kád áll rendelkezésre a kádfürdős, illetve szénsavfürdős kezeléshez. Az iszappakolásos kezeléseket 9 ágyon tudja a fürdő biztosítani. A tangentoros kezelés, a súly- és kádfürdős kezelés 15 perces, az iszappakolás 20 percig tart.

A súlyfürdőben 8 fő számára tudnak akasztót biztosítani, valamint található egy mozgáskorlátozottak számára kialakított  beemelő szerkezet, amellyel a beteg bejutását segítik a súlyfürdőbe. A fedett gyógymedencéknél szintén rendelkezésre áll a beemelő szerkezet.

Ezen kívül igényelhető 15, 30 és 50 perces masszázs is.

  

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott fürdőgyógyászati ellátások:

01 gyógyvizes gyógymedence

02 gyógyvizes kádfürdő

03 iszappakolás:  Az iszapkezelés a balneoterápia speciális formája. A szerves ként nagy mennyiségben tartalmazó iszap és annak összetétele mechanikai, kémiai és fizikai hatást fejt ki. Olyan speciális anyag, mely rendkívül lassan veszi fel a hőt és nagyon lassan adja le. A meleg iszapkezelés hőmérsékleti beállítása általában 42 °C, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Fokozza a vérkeringést, pótolja szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. Kizárólag orvosi előírásra adható.

04 súlyfürdő: Gerincproblémák, alsóvégtagi ízületi problémák kezelésének és megelőzésének 34-35 °C-os vízben végzett módja. A súlyokat a bokára és a derékra helyezik el, miközben a beteget felfüggesztik, ezáltal nyújtják gerincének egyenes szakaszait és lábainak nagyízületeit, izomzatát tehermentesítik. Kizárólag orvosi előírásra adható.

05 szénsavas fürdő: A kezelés alatt a fürdővízbe szénsavat juttatnak, a kialakuló apró buborékok fokozzák a bőr szén-dioxid telítettségét, lassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szív terhelése. Kiváló relaxációs hatással bír.

06 orvosi gyógymasszázs

07 víz alatti vízsugármasszázs (tangentor):  Víz alatti kezelés, sugármasszázs, melyet termálvízzel vagy gyógyvízzel célszerű végezni de megfelelő a csapvíz is. A megfelelő testrészre irányított vízsugár fokozza a vérkeringést, masszírozza az izmokat, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát, javítja a közérzetet.

OEP támogatott kezelések térítési díjai - 2019.06.01-tól visszavonásig

    2019.06.01-
01 Gyógyvizes gyógymedence   1.200 Ft
02 Kádfürdő   400 Ft
03 Iszappakolás   600 Ft
04 Súlyfürdő   400 Ft
05 Szénsavfürdő   600 Ft
06 Orvosi gyógymasszázs   600 Ft
07 Tangentor / Víz alatti vízsugármasszázs    500 Ft

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák!

A gyógyászati ellátás folyamata – letöltés (pdf) 

FÜRDŐNK 2017-BEN ELNYERTE AZ EURÓPAI FÜRDŐSZÖVETSÉG EUROPE SPA MED MINŐSÍTÉSÉT: